10 uundværlige præparater du finder på apoteket i Glostrup

9 sep

Her er ti gode præperater, som kan købes i Danmark
Hvis uheldet skulle være ude, og du selv eller en anden i husstanden bliver ramt af sygdom, så er det vigtigt at have et bredt arsenal af medikamenter, der kan helbrede de mest basale sygdomsproblemer.

Du kan af gode grunde ikke have hele apoteket stående derhjemme. Og det bør kun være håndkøbsmedicin, som du gemmer på af hensyn til din egen sundhed. Nedenfor vil vi liste 10 af disse og hvilken effekt disse produkter har. Du finder alle præparaterne på apoteket i Glostrup.

Der er en række typer af smertestillende medicin, hvor de 3 primære typer der fås i håndkøb indebærer Paracetamol, Ibuprofen og Acetylsalicylsyre.

Paracetamol er et smertestillende og febernedsættende stof, der blandt andet findes i Panodil, Pamol eller Pinex.

Ibuprofen er et smertestillende stof, der blandt andet hjælper på muskelafslapning ved spænding i musklerne. Det findes blandt andet i Ibumetin og Ipren.

Acetylsalicylsyre er smertestillende og febernedsættende. Treo og Kodimagnyl er to medicintyper der indeholder dette stof.

Udover de tre typer af smertestillende medicin, så findes der også en række andre håndkøbsmedicin, der kan hjælpe på mindre sygdomme.

Strepsils er en sugetablet mod ondt i halsen, der lindrer smerten og hjælper til at fjerne den værste smerte.

Næsespray anvendes typisk i tilfælde, hvor man via en forkølelse har fået sig en tilstoppet næse. Her kan Zymelin eller Otrivin eksempelvis hjælpe til at skabe fri passage for luften i næsen, og man vil derved kunne trække vejret nemmere.

Voltaren er i gruppen af smertestillende medicin, men er en gel, der kan hjælpe imod betændelse, som skaber smerter, ømhed og hævelser i led og muskler.

Magnesium er et stof, der hjælper mod sure opstød, svien og brænden i maven fra for meget mavesyre. Magnesiumpiller vil gå ind og balancere maven, og derved mindske surheden.

Alnok er et af flere produkter, der har en antiallergisk effekt mod sæsonbetingede sygdomme rettet mod lindring af næse- og øjensymptomer.

Inotyl hjælper imod forskellige former for udslæt og eksem, og kan være med til at hele huden, så eksem og udslæt forsvinder igen.

Glucosamin er en gigtmedicin mod let til moderatte ledsmerter forårsaget af slidgigt. Hvis du har problemer med slidgigt, vil dette produkt være essentielt for at kunne holde dig kørende hele dagen.