4 danske skomærker til kvalitetsbevidste kvinder

20 dec

I Frederiksberg Centret kan du finde sko fra det danske mærke, Falkenberg

Spørger man de store modehuse og kvindemagasiner, er der ingen tvivl om, at kvinder og sko hører sammen som pot og pande. Og selvom det sikkert er en ærkestereotypisk forestilling om de danske kvinder, er der nok alligevel en hel del af dem, der ikke kan sige sig fri for en gang imellem at drømme om et uudtømmeligt skab med hæle og sko til enhver lejlighed.

Af den grund vil jeg gerne give dig lidt inspiration med på vejen, hvis du er på udkig efter et par nye sko. Der findes nemlig en helt del danske skobrands, der slet ikke for nok opmærksomhed i en verden, hvor alle taler om Nike og Adidas. Derfor kan du her læse om fire danske skomærker til kvalitetsbevidste kvinder.

1. Pavement

Selvom navnet er engelsk-klingende, skal man ikke tage fejl af, at Pavement er et pæredansk skobrand med sit helt eget udtryk. Designet er råt, skandinavisk og stilrent, og man lægger hurtigt mærke til Pavements tårnhøje kvalitet. Ikke desto mindre holder det danske skobrand faktisk sine priser i et fornuftigt niveau, så du får masser af value-for-money.

Sortiment dækker både hverdag og fest fra støvler til høje hæle og alt derimellem i en kvalitet, hvor andre har svært ved at følge med. Du finder de cool sko flere steder på nettet og hos skobutikken Falkenberg sko på Frederiksberg. Det gør sig iøvrigt gældende for flere af mærkerne på denne liste.

2. Copenhagen Shoes

Hos Copenhagen Shoes får du elegante og simple sko tilsat rå detaljer som kæder, nitter og kraftige farver. Her kommer du rigtigt langt med få penge, uden at du skal på kompromis med kvaliteten.

Blandt de mest populære modeller fra Copenhagen Shoes bør fremhæves deres rå læder- og skindstøvler, der giver et cool rock n’ roll udtryk til dit outfit. Hvis du går op i mode, må du ikke overse Copenhangen Shoes.

3. Glerups

På den her liste skal der være plads til alle slags sko. Det, der tæller, er det skandinaviske design og et højt kvalitetsniveau. Derfor bliver vi også nødt til at tage et smut forbi Glerups, som designer de lækreste, håndlavede hjemmesko lavet af dansk uld.

Skulle man have svært ved at huske navnet Glerups, kan man altid tænke på det karakteristiske får i firmaets logo, der er med til at fortælle historien om den danske producent af håndlavede hjemmesko i uld med bløde såler i skind og naturgummi.

4. Woden

Woden er et af de skandinaviske skomærker, der vil hjælpe os allesammen med at blive mere klimabevidste. Derfor produceres alle deres sko ud fra principperne Reduce, Reuse og Recycle for at skabe bæredygtige sneakers i skandinavisk design.

Til et par Woden sneakers bruges der heller syntetiske materialer, men derimod læder, ruskind og kork, hvor sidstnævnte bliver brugt til Wodens ikoniske indersåle. Woden er lig med høj komfort, stødabsorberende korksåler og fokus på bæredygtighed.