4 tips til at udvikle dig i dit arbejdsliv

22 sep

Man siger, at man aldrig bliver for gammel til at lære, og at livet er en lang uddannelse. Det gælder ikke mindst i vores arbejdsliv, hvor vi hele tiden kan dygtiggøre og udvikle os. Det er med til at holde os opdateret, udvide vores vidensfelt og gøre os opmærksomme på hvor vores egne styrker og svagheder ligger. Der er flere måder hvorpå man kan udvikle sig, hvilket du kan læse mere om her:

Tag en efteruddannelse

På en efteruddannelse, kan du lære nye metoder, til hvordan du skal agere som eksempelvis leder. Måske får du ny inspiration til måder hvorpå du kan motivere dine medarbejdere eller hvordan du håndterer kriser og konflikter på arbejdspladsen. En efteruddannelse tager typisk 1-2 år. Du vil lære en masse teori som er let at omsætte i praksis.

Tag på kurser

Det behøver ikke nødvendigvis at tage lang tid, at lære en gammel hund nye tricks. Et kursus hos Dispuk, byder bl.a. på 4 dages kurser inden for narrative samtaler, eller korte kurser i narrativ ledelse, rettet mod ledere, konsulenter og coaches. Efter kurserne vil du have lært en masse nye værktøjer, som kan hjælpe dig i dit arbejdsliv.

Studieturer

Studieture med arbejdspladsen og kollegaerne, er en glimrende måde hvorpå man kan komme ud at se hvordan andre griber problemstillinger an indenfor det felt man arbejder med. Det kan være til stor inspiration at se, en anden tilgang til arbejdsopgaverne, hvilket man kan arbejde videre med, når man vender hjem igen. Et eksempel kunne være skolelærere som oplever hvordan man også kan undervise, eller arkitekter, som får ny inspiration til bygninger og arbejdsgange, på rejser til andre lande.

Online kurser

Det er også muligt at lære hjemmefra. Det er en fordel hvis du ikke har så meget tid, men stadig gerne vil udvikle dine kompetencer. Således kan du tage kurserne hvornår og hvor du vil. Måske ønsker du at blive bedre til Excel eller Powerpoint, for at kunne varetage nogle nye arbejdsopgaver, på arbejdspladsen.