5 gode grunde til at besøge Grønland

17 dec

Hvis Grønland ikke allerede er på din ønskeliste over steder, som du vil opleve, så giver vi dig her 5 gode grunde til at besøge Grønland, verdens største ø.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Kør med hundeslæde

Hvis du er på udkig efter en unik aktivitet på din ferie, bør du overveje en tur på hundeslæde og eventuelt tage et kørekort i hundeslædekørsel. I byen Tasiilac, kan du træne i et par dage og dermed kvalificere dig til en hundeslæde licens. Du får ikke en mere fænomenal oplevelse og et mere unikt samtaleemne til din næste fest. Du kan dog også vælge at få en tur på en hundeslæde, hvis du ikke har tid til selv at lære at køre en hundeslæde.

2. Se nordlyset

Nordlyset – eller Aurora Borealis som det også kaldes – optræder året rundt på Grønland, men det ses ikke om sommeren i på grund af midnatssolen. Den bedste chance for at se nordlys er omkring midnatstid, på en mørk, klar nattehimmel fra september og frem til begyndelsen af april.

3. Hval- eller moskusokse safari i Grønland

De mest populære dyr, som turister ønsker at se i Grønland er hvaler og moskusokser. Desværre kan du ikke se begge dyr på én tur.  Finhvaler, pukkelhvaler og vågehvaler er de mest almindelige arter, som kan ses i sommermånederne. Hvaler kan ses langs hele kysten afhængig af sæsonen. Moskus safari er kun muligt i Kangerlussuaq-området.

4. Se Ilulissat Isfjord

I 2004 blev Ilulissat Isfjord optaget på UNESCO World Heritage List. Det skete primært på grund af den øgede opmærksomheden omkring den globale opvarmning. Ilulissat er en storslået skønhed, der skabes af Indlandsisen, gletscheren og de majæstetiske isfjelde. Områder har et rigt dyreliv, hvilket har gjort det muligt for mennesker at leve i den ellers så barske natur.

5. Tag på trekking

Hvis du leder efter lidt fred og ro, så er Grønland den ideele vandredestination. Du behøver kun vandre en relativ kort afstand, før du vil bliver overvældet af øredøvende tavshed. Vandreture kan spænde fra blot et par timer til uge-lange ture, hvor du trekker fra by til by. Du vil blive mødt af et smukt syn, hvis du drager på vandretur i Grønland, men vær forberedt med det rigtige udstyr.

Hvis ovenstående har fanget din opmærksomhed og du vil påbegynde planlægningen af din rejse til Grønland, kan du besøge hjemmesiden “Greenland.com“.