5 grunde til at vælge et betongulv

13 jun

New Yorker gulv af beton er blevet populært blandt mange danskere

Er du på udkig efter et nyt gulv? Overvejer du et betongulv? Godt valg, betongulvet har nemlig masser af fantastiske egenskaber, der både er praktiske og æstetiske. Derfor ses betongulve også oftere og oftere i danskernes boligindretning.

Betongulve er idéelle, hvis du går efter det rå, urbane look, man kender fra verdens metropoler. Derfor kaldes de også ofte New Yorker gulve, da de skaber en stemning, der leder tankerne hen på storbyens charme.

Hvorfor skal du i så fald vælge beton frem for andre typer gulv? Det findes der ikke et endegyldig svar på, og i sidste ende handler det også om smag og behag. De praktiske egenskaber ved betonen kan med alt sandsynlighed ikke opveje, hvis du i udgangspunktet ikke bryder dig om betonlooket. Betonen har dog en række egenskaber, som du kan blive klogere på her.

1. Solidt, hårdført, vedvarende

Går man betongulvet efter i sømmene, vil der oftest ikke være en finger at sætte på dets styrke. Betongulve og betonbelagte gulve har en ekstrem hårdhed, der gør gulvet mindre modtageligt over for skrammer, ridser eller sprækker. Derfor har man også i mange år benyttet betongulve på fabrikker og i industrien generelt, fordi det holder til næsten alt.

2. Let at rengøre

Et betongulv er meget let at vedligeholde og rengøre. Det skyldes, at overfladen er glat, hvorved eventuelt snavs hurtigt kan fjernes. Hvis du ikke får gjort rent så tit igen, kan det også være en fordel at vælge beton, da man i mindre grad kan se snavs og støv på betonens overflade.

3. Godt for indeklimaet

Det er ikke betonen i sig selv, der skaber et bedre indeklima. Det er derimod et faktum, at skimmelsvamp, mug, bakterier og så videre ikke trænger ned i betonen til sammenligning med organiske materialer som træ. Deraf er der en gevinst for dit indeklima. Dertil har beton gode, termiske egenskaber. Hvis du har gulvvarme, er betonen god til at holde på varmen og fordele den jævnt i hele rummet.

4. Rene, æstetiske linjer

Et betongulv har en fuldstændig ren, uafbrudt og ensartet overflade med en enorm slidstyrke. Derfor er det let at indrette ud fra, når du vil skabe den perfekte New Yorker stemning. De rene linjer betyder også, at der ikke er nogen fuger, hvorved gulvet igen bliver mere rengøringsvenligt, lettere at vedligeholde og mere hygiejnisk.

5. Betongulve = gør-det-selv

Nogle typer betongulve kan du i dag anlægge 100% selv. Dette kan både spare dig for en hel del håndværkertimer, og så kan det være fantastisk sjovt at sætte sit eget personlige præg på indretningen med et gør-det-selv projekt.