5 ting du skal overveje, inden du køber microcement

23 apr

Microcement er et fantastisk materiale, men der er nogle ting, som du skal være opmærksom på

Microcement er sammen med flydende beton, epoxy og microbeton blevet stigende populært at bruge i boligindretningen. Nogle bruger det til anlægning af gulve i badeværelser, mens andre smører det på vægge for at skabe kontraster i hjemmet.

Det er let at opnå den urbane stil eller det rå look fra industrihaller med produkter som microcement, epoxy og beton. Der er dog stor forskel på de enkelte materialers fordele og ulemper.

Blandt andet er der nogle helt centrale problemer ved at anlægge microcement, som du bør kende til, inden du smører dit badeværelse ind. Derfor får du her en liste med fem ting, du skal overveje, inden du køber microcement.

1) Skal det bruges til gør-det-selv?

Går du rundt med en spirende DIY-drøm? Så er det ikke microcement, du skal have fat i. Det skyldes, at store overfladebehandlinger med microcement oftest kræver en type cement, der kun kan anvendes af professionelle med en særlig certificering.

Dermed kan du også ende med at skulle betale mere for dit projekt, når du skal have professionelle håndværkere til, af flere omgange, at komme og udføre dit projekt.

Skulle du vælge at anlægge det selv, kan det komme til at have forsikringsmæssig betydning samt betydning for, om det skal tilskrives som en forværring ved et eventuelt boligsalg.

2) Microcement er ikke vådrumsgodkendt

Hvis du vil anlægge microcement i badeværelset, skal du have lavet en række forberedelser, inden du anlægger microcementen som gulv. Her skal du nemlig først have styr på membran, spartelarbejde og fliser, førend produktet er godkendt.

3) Microcement er ikke UV-resistent

Har du nogensinde set et afbleget cementgulv? Det er ikke noget kønt syn. Microcement kan desværre ikke tåle solens stråler, hvilket minimerer dets anvendelsesmuligheder betydeligt. For eksempel skal du være opmærksom på, at farven vil skifte, hvis det bruges udenfor.

4) Lang tørretid

Når du kaster dig over et projekt med microcement, skal du værne dig med tålmodighed. Tørretiden kan nemlig være temmelig lang afhængigt af tykkelsen på det lag, der smøres til. Du kan dog forvente en uges tid.

5) Kan ikke lægges på alle belægninger

Microcement kan desværre ikke benyttes på alle typer belægninger. Hvis du lægger det på bløde belægninger som linoleum eller vinyl, vil microcementen sprække eller i værste fald knække.