5 tips til en billig bilforsikring

11 feb

Prisen på en bilforsikring kan hurtigt virke uoverskuelig høj, men der findes metoder til at få prisen lidt ned. Her giver vi dig vores 5 bedste tips til at få en billigere bilforsikring.

1. Sammenlign bilforsikringer

Når du skal finde en ny bilforsikring, kan det virkelig betale sig at undersøge markedet for gode tilbud. Det er både muligt at undersøge forsikringsselskabernes priser på deres hjemmesider, men det er idag udbredt at bruge sammenligningssider til at gøre processen mere overskuelig. På Mikonomi.dk kan du læse meget mere om bilforsikringer, og du har snart mulighed for at sammenligne priser fra en lang række forsikringsselskaber på en nem og overskuelig måde.

2. Vær ærlig omkring eget behov

Det vigtigste, når du skal finde en billig bilforsikring, er, at du er ærlig overfor dig selv omkring dit behov for dækning. Hvis du eksempelvis er den meget forsigtige type, der aldrig overskrider fartgrænsen, kan det betale sig at vælge en meget høj selvrisiko, da den årlige præmie i så fald bliver mindre. Hvis du ingen skader laver, bliver dette den billigste løsning i længden, da selvrisikoen kun skal betales, såfremt der laves en skade. Er du derimod en af de bilister, der har tendens til at give den lidt for meget tryk på speederen på vej hjem fra arbejde, er det en anden historie. Vurderer du selv, at der er en reel risiko for, at du kommer til at skade bilen, er det ikke sikkert, at en høj selvrisiko kan betale sig.

 

3. Husk at genforhandle din bilforsikring

Mange danske bilejere har en tendens til at forny deres eksisterende bilforsikring uden at undersøge markedet, og det er ikke altid en god ide. Selvom forsikringsselskaberne giver dig flere fordele, jo længere du er hos dem, så ændrer markedet sig så meget, at du altid bør undersøge dine muligheder inden du takker ja til automatisk årlig fornyelse. Hvis du er glad for dit eksisterende forsikringsselskab, kan du med fordel ringe til dem og prøve at forhandle dig til en bedre pris, når det er blevet tid til fornyelse.

 

4. Bliv elitebilist

Man bliver naturligvis ikke elitebilist i løbet af en nat, bare fordi man har besluttet sig for, at man vil spare penge på bilforsikringen – Men noget kan du dog gøre. Hos de fleste forsikringsselskaber kan du opnå elitebilist status efter 3-8 år uden skader, men vidste du, at du kan overføre tidligere anciennitet? Det gælder både for anciennitet optjent hos andet forsikringsselskab, samt for kørsel i firmabil.

 

5. Køb en gammel brugt bil

Hvis du virkelig vil spare mange penge, bør du overveje at købe en gammel brugtbil. Med en ældre bil, der måske endda har lidt småskader i forvejen, er det værd at overveje, om ikke du kan droppe kaskoforsikringen. I de fleste tilfælde kan den lave værdi at køretøjet slet ikke retfærdiggøre den høje pris på en kaskoforsikring, og du bør derfor overveje at spare den væk.