5 tips til planlægning af årets julefrokost

26 okt

For mange virksomheder er julefrokosten det helt store event på året. Julen samler folk, og det gør julefrokosten på arbejdet i stor grad også. Bo fra finans får tid til at snakke med Jytte fra rengøring, og Hanne fra marketing ser sit snit til at tage en svingom med Lars fra IT.

Hovedet lægges i blød, for at kunne overgå tidligere års festligheder. Omgivelserne, der sætter rammerne for en begivenhedsrig aften, er det vigtigste af alt – dermed ikke sagt, at du skal have det helt store diskoteksudstyr. Her får du fem tips, der forhåbentlig gør din planlægning nemmere.

#1 Doodle it

December er ofte en travl måned, men mange sociale arrangementer i kalenderen. Det er derfor vigtigt, hurtigst muligt, at få de inviterede til at sætte et stort kryds i kalenderen. Når datoen er sat og deltagerantallet fastlagt, gør det resten af planlægningen en hel del nemmere.

Lav en Doodle, så folk har forskellige datoer at vælge imellem. Ved at lave en Doodle, får i nemt overblik over, hvilken dato der er mest attraktiv – jo flere, desto federe en fest.

#2 Knus ikke sparegrisen

Budgettet er altafgørende for, hvilken type julefrokost det er muligt at holde – hvis i har et stramt budget, så overvej at hold den i januar. På den måde kan i spare mange penge, og kæmper ikke imod den årlige familie julebagedag.

Uanset datoen for julefrokosten, så sørg for at bevare et overblik over udgifterne. Det er aldrig sjovt at holde fest med dårlig samvittighed, grundet et eksploderet budget. Indel poster i et Excel ark, og sørg for at have en lille buffer til uforudsete udgifter – i kan altid bruge overskydende penge på mere sjov og ballade.

#3 Make it smashing

Det hele skal ikke gå op i praktiske overvejelser, giv den derfor gas med oppyntningen. Er det lokalerne der skal have en overhaling eller skal i alle komme udklædt? – Pynt op med guirlander og diskotekslys. Glem heller ikke lyden, så i også kan sætte gang i dansegulvet og fællessang.

#4 Spas & løjer

Selvom en aften som denne, er med fuld fart fremad, kan det være en god ide at tage en pause mellem spiseriet og drikkeriet. Planlæg en masse underholdning, som kan løsne stemningen og få deltagerne i det helt rette humør.

Lav nogle kendte julelege, uddel nomineringer til hinanden, lej et band eller måske en tryllekunstner, som kan sætte snakken i gang efterfølgende.

#5 Gå en ekstra mil

Husk at festen spreder sig til alle afkroge – pynt derfor også op ude på toiletterne, så temaet til julefrokosten er fuldstændig gennemført. Sørg dog for at skærme af eller afgrænse pladsen, hvis der er tale om meget store lokaler, for at undgå en opdelt fest.

Lej en photobooth, hvor i kan tage sjove billeder sammen. På den måde, kan i mindes en formidabel aften efter alkoholen har taget over. Brug eventuelt nogle af billederne til en collage som i kan hænge op på kontoret eller sende online.