Er du sikret med en god hængelås?

17 dec

Man kan bruge hængelåse til rigtig mange ting, og man kan få hængelåse i mange forskellige afskygninger – men er din hængelås god nok, og passer den ordentligt på det, som du gerne selv vil beskytte?

Hængelåse i alle afskygninger

Der findes mange forskellige hængelåse, og bare hos billigsikring.dk lister de en pæn del:

 • Ruko Hængelåse
  Der findes forskellige Ruko Hængelåse, der egner sig til mange forskellige ting, blandt andet inden- og udendørs aflåsning af loft- og kælderrum, redskabsskure, døre, porte, garager, containere og lignende.
 • ABUS Hængelåse
  Disse former for hængelåse findes i forskellige størrelser, men fælles for dem er, at hængelåsene består af messing  med hærdet stålbøjle, der kan aflåses i begge sider.
 • Bürg-Wächter Hængelåse
 • YALE Hængelåse
  Den klassiske hængelås med smækfunktion, til både indendørs og udendørs brug.
 • Trailerlås
  Trailerlåsen monteres på traileren eller campingsvognens koblingsanordning, og aflåses derefter med en hængelås.
 • Container Låse
 • Kode Hængelåse
  Hængelåse med 3-4 cifret kode til sikker opbevaring.
 • Cykel, Knallert og MC Hængelåse

Husk at sikre dig, at dine skure, kælderdøre og lignende er låst sikkert og forsvarligt, og sørg også gerne for, at have en ordentlig cykellås til din cykel. Mange låse er nemlig så skrøbelige, at man kan slå låsefunktionen i stykker med nogle hammerslag, og nogle hængelåsebøjler er så tynde, at man kan save dem over med en stryger. Og det ville altså være surt, hvis man blev bestjålet, bare fordi ens ting ikke var sikret godt nok.

Pas på nøglen

Sørg også for, hele tiden at have styr på din hængelås’ nøgle! Lad den endelig ikke ligge og flyde i en eller anden skuffe, og læg den ikke i haven under en måtte, sten eller urtepotte. Og læg den ikke oven på dørkarmen. Hvis du og jeg kender til alle de klassiske gemmesteder til nøgler, så gør alle tyve det også. Og at gemme nøglen dårligt, er det samme som at invitere tyven direkte ind i stuen og begynde at stikke ham ens ejendele i hænderne, og så holde døren for ham, når han går igen. Det er simpelthen for dumt, og det overflødiggør helt, at man køber en solid hængelås og hænger den op.

Så sørg for at nøglen er svært tilgængelig, og hvis du har brug for, at mange mennesker har adgang til låsen, så vælg en kodelås med en kode, som du derefter deler med dine venner og familie. Så er der intet rod med nøgler!