Find ud af hvordan du kan spare på energien på kontoret

24 okt

Elektronisk udstyr udslipper alt for mange drivhusgasser.

På kontoret har man ofte en masse elektronisk udstyr, som alt sammen bruger masser af energi og udsender drivhusgasser. Dette er ikke sundt i længden og er noget som alle virksomheder bør formindske så meget som muligt.

En af de største energislugere på kontoret er ofte kopimaskinerne eller multifunktions maskinerne, som de også er kendt under i dag. De står på de fleste kontorer tændt hele dagen, endda flere steder også hele døgnet.

Dette kan bl.a. skyldes at kopimaskinen går i dvale og at man på den måde ikke er opmærksom på at den er tændt. Herudover kan der også være flere, som synes at kopimaskinen er for lang tid om at opstarte og for at undgå dette, lader de den være tændt.

Hvad kan I gøre for at hjælpe på problemet?

Der er faktisk flere ting man kan gøre i hverdagen for at mindske virksomhedens forbrug af energi. Det første er at skaffe en elspareskinne. Med en elspareskinne kan I samle alle Jeres elektroniske udstyr i en skinne. Dette vil sige at nå I går hjem fra arbejde skal I bare huske at slukke for denne og strømmen til alle apparaterne vil lukke ned. En elspareskinne er også effektiv, hvis der fx bliver brugt en computer i forbindelse med produktet. Her vil der når computeren lukkes ned, automatisk slukkes for maskinen.

Herudover kan I indstille Jeres kopimaskine til at gå i dvaletilstand hurtigt. Dette er smart, da I i løbet af arbejdsdagen vil have brug for maskinen. Her er det optimalt at Jeres kopimaskine vil gå i dvale hurtigt efter endt arbejde. Når en kopimaskine er i dvale falder energiforbruget markant og I vil på den måde hurtigt kunne spare en masse.

Herudover skal I altid huske at slukke for kopimaskinen efter endt arbejdsdag.

Skal I til at købe en kopimaskine?

Står I og skal købe en kopimaskine er der nogle ting I kan være opmærksomme på når i skal vælge maskine.

For det første skal I kigge efter en maskine med duplexfunktion, dette vil sige at kopimaskinen skal kunne printe på begge sider af papiret på en gang.

Find en kopimaskine med hurtig opstartstid. Dette vil gøre at I ikke skal stå og vente længe på at kopimaskinen opstarter og I kan dermed rolig slukke den når igår hjem fra arbejde

Find en kopimaskine som passer til netop Jeres behov og som hverken har en for stor eller for lille kapacitet. På den måde undgår I en for stor maskine, som vil bruge alt for meget energi end højst nødvendigt.