For dig der skal flytte til udlandet

28 jan

Det er oftest en stor beslutning at flytte udlandet. Der kan være mange årsager til, at man vælger at skifte det himmelstrøg ud med et andet. Selvfølgelig er der nogen, der flytter for at se på brune piger i bananskørter, men den hyppigste grund er indiskutabelt den arbejdsmæssige, da globaliseringen åbner danskernes mulighed for at finde drømmejobbet uden for den danske grænse. Mange finder arbejde i Sverige, ligesom en flytning til Tyskland er populær.

Uanset, hvad grunden til udlandsflytningen er, figurerer der et hav af ting, der skal overvejes – både med hensyn til at falde til i det nye land, men også den fysiske flytning af dine ejendele.

Få hjælp til at flytte

Det anbefales, at søger hjælp til din udlandsflytning, for at få råd og vejledning omkring alle de ting, der skal tages i betragtning. For det første bør du ikke vælge dit lokale flyttefirma, når du skal have transporteret dine ejendele. Der findes flere internationale flyttefirmaer, der har flere års erfaring.

Nogle af de ting, som de lokale flyttefirmaer ikke har erfaringer med, er de specifikke told – og forsikringsregler. Dette kan være en jungle at finde rundt i, og kan koste dig betragtelige summer penge, hvis ikke alt er, som det skal.

For eksempel er der ved flytning til Tyskland blandt andet følgende gode tips og råd

  • Du skal huske at registrere dig som udrejst i det danske CPR-register
  • Såfremt din folkeregister adresse ikke forbliver i Danmark, mister du din sygeforsikring
  • Det er et lovkrav i Tyskland, at du køber en sygeforsikring. Din indkomst afgør prisen

Står du foran en flytning til andre lande, kan der også her være andre regler, der gør sig gældende.

Find vej i junglen

Et af de bedste steder, du kan finde hjælp, er internationalflytning.dk. Denne side hjælper dig med at finde den rette udbyder af transportfirma, der sikkert og trygt kan flytte dine ting, så du ikke selv skal tænke på alle de regler, der er forbundet med en flytning.
Måden det foregår på er, at du udfylder en formular, der bliver videresendt til potentielle udbydere. Disse tager så derefter kontakt til dig, og du modtager et tilbud. På den måde kan du hurtigt og enkelt vælge det firma, du finder bedst, uden at du selv skal sætte dig ind i alverdens krav og regler.
Det tager kun få minutter, og det er helt gratis og uforpligtende. Derfor er der heller intet at tabe på det.