Gode råd til din varmeisolering

15 dec

hus

Hvorfor er varmeisolering vigtigt? Hvilken isolering skal man vælge? Dette er blandt andet nogle af de spørgsmål, vi i denne artikel besvarer. Læs mere her og få gode råd til din varmeisolering.

Hvorfor er varmeisolering vigtigt?

Det er ikke blot vigtigt at have varmeisolering i boligen. Det er også vigtigt, at der er isoleret optimalt. Er der isoleret optimalt, vil man kunne opnå store besparelser på varmeregningen. Derudover kan man undgå en række andre konsekvenser.

En af de alvorlige konsekvenser ved dårlig varmeisolering er fugt og skimmelsvamp. Skimmelsvamp lever i fugtige miljøer. Er der ikke isoleret optimalt, vil der være en øget luftfugtighed, hvilket giver gode levevilkår for skimmelsvampen.

Skimmelsvamp kan medføre astma og allergi. Derudover kan det lave store skader på boligen. Det kan altså være både sundhedsskadeligt og dyrt, hvis boligen ikke er isoleret optimalt.

Hvor i boligen kan der varmeisoleres?

I en bolig er der mange flader. Alle fladerne kan naturligvis isoleres. Det gælder både loftet, gulvet og væggene. Der er ikke noget, der er mere vigtigt at isolere end andet. Derimod er det vigtigt, at alle fladerne er varmeisoleret optimalt.

Hvis en af fladerne ikke er isoleret optimalt, kan det betyder, at varmen slipper ud, eller at kulden slipper ind. Det kan medføre fugt og varmetab som nævnt tidligere. Derfor er det vigtigt, at alle fladerne er isoleret.

Betyder det, at man skal opgive at isolere gulv, loft eller vægge, hvis man ikke har mulighed for at få lige god varmeisolering overalt? Nej. Det er altid en god idé at have isoleret en flade. Jo flere flader, desto bedre. Det er blot optimalt, hvis alle fladerne er varmeisoleret ordentligt.

Hvilke type isolering skal man have?

Der findes mange forskellige måder at varmeisolere på. Der er da også ulemper og fordele ved de fleste metoder.

Skal man have gulvet isoleret, er det dog en god idé at få det lavet med EPS beton. Det skyldes, at EPS beton er et flydende materiale, der kan nå ud til alle kanter og hjørner. Med EPS undgår man altså luftbroer, som kan være et problem ved andre former for varmeisolering.

Man kan altså vælge forskellige typer isolering, der har hver sine fordele, men vælg gerne noget, der kan isolere tæt, således varmen ikke siver ud. På den måde undgår men en ubehagelig varmeregning samt fugt og skimmelsvamp.