Hvorfor skal bilens undervogn behandles?

13 feb

Hvis du er bilejer har du nok hørt om undervognsbehandlinger, men måske ved du ikke hvad det er eller hvorfor det er så vigtigt. Og sandheden er at det faktisk er rigtig vigtigt at få undervognen behandlet i tide. Det er en investering som er bedre at betale i tide fremfor når skaden er sket. Det er en fordel at få bilen undervognsbehandlet på et værksted tæt på din bopæl. Hvis du f.eks. bor på Fyn kan du med fordel bruge Fyns Undervognscenter osv.

Når du skal have undervognsbehandlet bilen, er det mange faktorer som spiller ind mht. hvilken behandling bilen kræver. Her snakker vi f.eks. bilens alder, stand, model, brug osv. Du vil blive vejledt til hvilken behandling du skal vælge når du afleverer bilen på værkstedet.

 

Hvornår skal bilen undervognsbehandles?

Det siges at en bil helst skal undervognsbehandles en gang om året, da vinteren altid er hård ved biler. Man skal derfor sørge for at bilen bliver behandlet inden vinteren sparker ind. Regn, sne, og saltede veje er det rene helvede for en undervogn, og hvis den ikke er ordentligt behandlet, kan det blive en dyr omgang at få rettet op på skaderne.

Det er også virkelig vigtigt at give nye biler en undervognsbehandling. Når man køber en ny bil fra butikken, er den ikke undervognsbehandlet. Hvis man ikke får den behandlet, kan det være en rigtig sur omgang, da ubehandlede biler bliver ødelagt rigtig hurtigt.  Mange tror at nye biler allerede har fået behandlet undervognen, men det er desværre ikke tilfældet, og de ender med en rusten og ødelagt undervogn.

 

Hvor meget koster en undervognsbehandling?

Behandlinger af undervognen er ikke helt billige, og da det er en ting som helst skal gøres hvert år, kan det godt mærkes i pengepungen. Det er dog en rigtig dårlig idé at tænke “jeg springer det lige over i år, det går nok”. Resultatet vil kun være at bilen næste år er rusten er dyr at få behandlet. Nogle mennesker vælger at behandle undervognen selv, udenom værksteder og professionelle. Dette er ikke en holdbar løsning, da de på værkstederne har helt specielt udstyr til at udføre opgaven. Man skal derfor ikke tro at det er nok at spraye undervognen med en anti-rust spray.

Hvis man vil slippe billigt afsted med en undervognsbehandling, er mit bedste råd at få bilen behandlet om foråret. Som tidligere nævnt vælger de fleste at få behandlet undervognen om efteråret, og priserne er derfor ekstra høje i denne tid da værkstederne har ekstra travlt.