Kampen mod spiseforstyrrelser

22 sep

disney

Der er flere og flere der bliver påvirket, af en spiseforstyrrelse i dag. Det handler nemlig mere og mere om hvordan omverden opfatter dig. Det handler på de sociale medier om hvor mange likes du får, eller om du får de rigtige kommentarer.

Selvopfattelse og hvad andre synes er derfor en stor del af mange unges tanker. Et billede af hvad der er rigtig og forkert, er noget vi har fået et indtryk af hele livet. Hvilket der derfor også bliver sat fokus på nu.

Flere store modebrands, gør op med de kropsidealer, som mange tror er det eneste. Barbie har også fået et nyt udseende, så der kommer mere diversitet, i hvordan de ser ud. Barbie kommer i flere størrelser og farver, for på den måde at mindske tanken om hvordan man ser perfekt ud.

Disney er med på moden

Ud over kendte legetøjsmærker og modebrands, er Disney også ved at gøre op for de kropsidealer, som unge og børn får ind i hovedet. De er i høj grad ved at ændre udseende, på heltene i filmene, men er også meget fokuseret på at der er stor diversitet i alle figurer.

Udover at have fokus på kropsidealer, har Disney også fokus på for eksempel kønsroller. Tidligere har tegnefilmene handlet om at prinsen redder prinsessen og de lever lykkeligt til deres dages ende. I dag er der fokus på selvstændige kvinder, der redder sig selv, som for eksempel i filmen Frost.

Hvad gør du?

Kender du en der døjer med en spiseforstyrrelse, kan det i høj grad være svært at takle. Det er derfor ikke noget man skal stå alene med og det kan være en god ide at søge professionel hjælp.

Kildehøj er en af Danmarks bedste behandlingscenter for spiseforstyrrelser, hvor de tager kampen op mod den dødelige sygdom. Her kan du selv eller din nærmeste få professionel hjælp, og du er sikker på at de er i gode hænder.