Kosmetiske indgreb – godt eller dårligt?

20 nov

Kosmetiske indgreb var for få år siden et tabu emne og noget de fleste holdt for sig selv. Dette har dog taget en drastisk drejning, da man idag taler åbent omkring det og mange deler ud af deres erfaringer. Kosmetiske indgreb er dog stadig mest udbredt og bredt accepteret blandt unge piger, hvor den brystforstørrende operation er en af de mest almindelige skønhedsoperationer. Denne type operation har dog været forbundet med en masse kritik, hvilket kan påvirke branchens image negativt. 

Hvordan påvirker negativ omtale branchen for kosmetiske indgreb?

Den stigende interesse for kosmetiske indgreb er mest udbredt hos unge piger, hvor diverse reality programmer viser hvordan en del piger får foretaget en skønhedsoperation for at forbedre deres udseende. Dette gør sig ligeledes gældende i magasiner og kataloger, hvor man kan se billeder og læse historier om folk der har fået foretaget kosmetisk indgreb af forskellige grunde.

Der har været mange diskussioner om, hvilke signaler alle disse reality programmer og magasiner sender til, specielt unge piger. Mange mennesker giver i høj grad branchen for kosmetisk kirurgi skylden for, at ødelægge unge pigers selvtillid og glemmer i den forbindelse de gode ting branchen gør for mennesker.

Hvornår er kosmetisk kirurgi en god ting?

Der findes efterhånden mange forskellige former for kosmetisk kirurgi, hvor man forsøger at rette op på ting, som ikke er livsnødvendigt.  For nogle fungerer kosmetiske operationer som en mulighed til at afhjælpe gener i hverdagen, mens det for andre kun handler om at ændre på udseendet.

En operation der ikke ændrer på udseendet, men derimod afhjælper et fysisk problem er øjenlaseroperationen. Det bliver stadig mere udbredt at benytte sig af øjenlaseroperationer og denne type operation er ikke grundlag for lige så stor kritik, som de tidligere nævnte brystoperationer. Dette er nok tilfældet, da man ikke kan se på personerne, at de har fået foretaget et indgreb. Ligesom ved alle andre operationer, er øjenlaseroperationen dog også forbundet med risiko og man bør derfor altid grundigt overveje fordele af ulemper forinden operationen.