Sådan kommer du ud af RKI

26 jan

Kom ud af RKI

Sådan kommer du ud af RKI

Det er ikke nemt at være registreret i RKI, i hvert fald ikke hvis man gerne vil låne penge, heldigvis er der nogen forskellige ting, man kan forsøge for at komme ud af det kedelige register. Det er ikke kun, lån der kan være svært, men det kan faktisk også være et stort problem at få et telefonabonnement, køb på afbetaling eller andet som er bagud betalt. Det er altså svært at få fingrene i en ydelse inden du betaler for den.

Men hvad er RKI egentlig?
Det er ganske enkelt et register over dårlige betalere, og det er virksomhederne der mangler betalinger for enden afdrag på lån, eller andet som tilmelder personerne i RKI.

Hvad kan du gøre hvis du er blevet registreret?

Der er faktisk nogen forskellige ting man kan gøre for at slippe fri at det onde RKI register.

Det første, og det man egentlig nok kommer længst med, er at betale den gæld, der har gjort, at man er blevet registreret. Det kan dog for nogen være en uoverkommelig opgave, og ofte ser man at personer er registreret for mere end én gæld, hvilket gør det endnu mere uoverskueligt.

Et samlelån kan hjælpe dig med at komme at komme af med din gæld, men det kan være svært at blive godkendt til at låne, hvis du allerede står i RKI.

Hvis man ikke kan betale sig ud af gælden, så er der en anden mulighed, nemlig at man skriver et anbefalet brev til RKI. I brevet skal man, hvis dette er tilfældet, skrive at man ikke kan vedkende sig den gæld, som man er oprettet for. Det er afgørende her, at man ikke tidligere har forsøgt at lave en afdragsordning på gælden, eller på anden måde vedkendt sig den, for så er det nemlig umuligt at skrive sig ud af det.

Man kan på RKI’s hjemmeside se hvilken gæld man er registreret for, det kan man udnytte i forbindelse med sin skrivelse. Her skal man stille spørgsmålstegn ved gælden til de enkelte firmaer.

Hvad skal der til før man kan blive registreret?

Mange firmaer truer med at indsende sagen til RKI, hvis man ikke betaler deres regninger. Men hvad skal der egentlig til før registreringen kan og må finde sted? Det første virksomheden skal have gjort er, at sende dig tre rykkere for manglende betalinger, og yderligere skal der stå i den sidste rykker, at sagen overgår til inkasso og RKI, såfremt den ikke bliver betalt.

Beløbets størrelse spiller også en rolle. Er der tale om regninger på over 200 kroner kan registreringen finde sted, der er dog en undtagelse i forbindelse den finansielle sektor. Her skal beløbet nemlig være på over 1000 kr.

Den sidste og afgørende ting er, at der ikke må være strid i sagen. En strid betyder, at man ikke er enige i den gæld som indberetter mener finder sted. Og det er netop det sidste der gør, at man kan skrive sig ud af registeret. Man skal altså frakende sig et hvert kendskab til gælden.

Det holder dog ikke evigt at skrive sig ud af RKI på den måde, betaler man fortsat ikke gælden kan det ende i fogedretten, og bliver man kendt skyldig her vil optagelsen i RKI alligevel finde sted. Det kan dog være en fordel at skrive sig ud, hvis man vælger at sammenlægge lån for på den måde at fjerne gælden fra registret.