Sådan undgår du at ryge i Kviklånsfælden

24 sep

Overvejer du, at optage et kviklån eller har du allerede tyet til denne type hurtige løsning før? Hvad end du er reguler forbruger af kviklån eller ny kunde, så vil du sikkert gerne undgå at ryge i den såkaldte “kviklånsfælde”. Læs med her og få et godt indblik i hvad du skal være opmærksom på, når du optager et kviklån.

Hvad skal man være opmærksom på ved et kviklån?

I dag findes der mange forskellige udbydere af kviklån, som alle har forskellige betingelser og krav for deres lån. Derfor er det en fordel, hvis du sammenligner de forskellige kviklån, inden du vælger at foretage et lån. På Mikonomi.dk kan du hurtigt og nemt få en oversigt over udbydere og sammenligne dem med hinanden, så du er sikret det bedste lån, som passer til dit behov.

Når du sammenligner lånene med hinanden, kan du se hvad hver enkelt tilbyder af lån og hvilke renter der er forbundet med lånene. Det er dog ikke nok kun at sammenligne renterne, men derimod skal du kigge efter lånenes ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og fortæller dig altså, hvad du som forbruger ender med at betale totalt for lånet.

Det er ingen hemmelighed, at du ved kviklån betaler højere renter end du ellers ville gøre et typisk banklån. Dette gør du blandt andet fordi du ved kviklån har en kort løbetid. Det er derfor vigtigt, at du gør dig klart om du er i stand til at tilbagebetale lånet, når du skal indfrie det. Hvis du på forhånd ved, at du ikke er i stand til at overholde vilkårene som er beskrevet i din låneaftale, bør du overveje om en anden type lån er mere passende til dig.

Gratis kviklån

Er du ny kunde, så har du nu mulighed for at optage et kviklån som er omkostningsfrit. Her gælder det altså, at du slipper for at betale renter, stiftelsesgebyrer mm. og derfor kun skal tilbagebetale selve lånebeløbet.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle låneudbydere som tilbyder dette. På Mikonomi.dk kan du se hvilke udbydere, som tilbyder gratis kviklån. Derudover skal du vide, at det kun er nye kunder, som har mulighed for dette. Dvs. at det kun gælder første gang du låner, og låner du anden gang skal du dermed betale fuld pris.

På baggrund af dette, vil et godt råd være ikke at blive ‘afhængig‘ af kviklån efter at have lånt en gang, og naivt tro at du snildt kan låne gratis næste gang du låner igen. Læs derfor altid betingelserne og kontrakten grundigt igennem, inden du godkender en låneaftale.