Tips til din efterårsferie

22 sep

Sommeren er officielt forbi, og før eller senere ramler vi ind i efteråret og efterårsferien, hvor de heldige kan få lov at holde en uges ferie. Hvis du mangler lidt inspiration til hvad ferien skal bruges på, så kig med her.

1. Halloween i Tivoli

I Tivoli er der hvert år dømt (u)hyggelig stemning i anledningen af Halloween. Det betyder at forlystelsesparken er pyntet op til den helt store guldmedalje, med masser af græskar og flotte lys. Det er bestemt et besøg værd, hvad enten man vil kombinere det med et forlystelsesarmbånd eller ej.

2. Lave kastanjedyr

I efteråret ændrer vejret sig, bladene bliver gule, og ikke mindst er det kastanjetid! Hvis du har børn, vil de elske at finde kastanjer og lave kastanjedyr, ud af kastanjer og tændstikker. Og ellers – find dit indre legebarn frem og hyg dig med at være kreativ.

3. Film på sofaen

Efteråret lægger op til mere tid indendørs, og hvorfor ikke bruge ferien på at se, eller gense gode film eller tv-serier? Så find dyner, nattøj og varm kakao frem, smæk stængerne op og nyd at slappe helt af foran fjerneren.

4. Tag på museum

Der findes masser af gode museer i Danmark. Århus har Aros og Moesgaard. I Humlebæk ligger kunstmuseet Louisiana, som har skiftende udstillinger inden for den moderne kunst. Bagefter kan man gå en tur langs vandet, ved siden af museet.

5. Tag på sprogrejse

Skal efterårsferien være lidt anderledes end sidste år? Så kunne den måske byde på en sprogrejse. Eurostudy byder på sprogrejser til både voksne og unge, eller sprogrejser til familien. En sprogrejse er en anderledes måde at rejse på. Her flytter man sig fysisk, lærer et nyt sprog og lærer samtidig en masse nye mennesker fra hele verden at kende.

6. Plukke svampe

Efteråret byder også på lækkerier i naturen i form af svampe. Man skal selvfølgelig vide hvad man skal lede efter, så man ikke ender med at blive syg. Men ellers er det en hyggelig aktivitet sammen med familien eller vennerne, som man sagtens kan bruge en hel dag på. Medbring hjemmelavet sandwiches, kolde øl og sodavand. Om aftenen samles I og renser svampe, og laver svampestuvning eller andre svamperetter, som nydes sammen.