Undgå en høj varmeregning til vinter!

1 okt

shutterstock_112158569

Så meget kan du spare

Hvis du ønsker at mindske dine omkostninger til varme, så er en varmepumpe en rigtig god løsning. Du kan finde ud af hvilke varmepumper der er på markedet på varmepumpetilbud.dk og sammenligne producenter, der passer til netop dit behov.

Hvis du på nuværende tidspunkt har elvarme, oliefyr eller naturgas og du skifter til en varmepumpe, så kan dette give ekstraordinære høje besparelser. Hvis man sammenligner disse tre typer for opvarmning med en varmepumpe, vil man kunne opleve en besparelser på energi på helt op til 50 %.

Derudover blev der i 2013 vedtaget en finanslov, der skaber billigere forhold for dig, som anvender grøn elvarme. Regeringen valgte at nedsætte el-varmeafgiften med hele 42 %, hvilket betyder at du sparer 37 øre pr. kWh inklusiv moms.

Hvis du på nuværende tidspunkt har et gammelt oliefyr og udskifter denne med en varmepumpe, vil du kunne halvere din varmeregning. Et eksempel på dette, ville kunne ses ved et parcelhus på 130 kvm. der har installeret en varmepumpe. Ved denne bolig ville man kunne spare 2.500 kroner mere, end før finansloven trådte i kraft.

Tre typer opvarmning

Der findes tre forskellige typer varmepumper og det kan varierere fra bolig til bolig, hvilken der passer bedst til dig og din bolig.

Luft-til-vand varmepumpe – Denne varmepumpe giver en totalløsning til din bolig, da den både kan bidrage med opvarmning til boligen og give varmt brugsvand. Denne type varmepumpe fungerer ved, at man benyter den naturlige energi i udendørsluften og hvorefter denne energi bliver omdannet til en varm væske. Den varme væske sendes ind til husets varmtvandsbeholder og dermed har du mulighed for opvarmning af din bolig og dit brugsvand.

Luft-til-luft varmepumpe – Denne type varmepumpe kan kun levere varm luft til boligen. Det vil sige at den ikke kan give varme til varmtvandsbeholderen og dermed ikke varme i radiatorerne eller varmt brugsvand i hanerne. Denne type varmepumpe egner sig bedst til mindre huse, såsom sommerhuse eller fritidshuse, eller som et supplement til den nuværende opvarmning. Luft-til-luft varmepumpen fungerer som en luft-til-vand varmepumpe, hvor man benytter energien i udendørsluften. Dog bliver energien sendt direkte ind i boligen som varm luft, istedet for at blive sendt til varmtvandsbeholderen.

Jordvarmepumpe – Denne type varmepumpe kaldes også et jordvarmeanlæg eller jordvarme. Ligesom ved luft-til-vand varmepumpen, kan denne også anvendes som en totalløsning til din bolig, hvor du både får opvarmet din bolig og dit brugsvand. Jordvarmepumpen anvender energien fra jorden, hvor man via slanger i jorden, trækker varmen ud. Varmen bliver via væske sendt til varmepumpen, der yderligere opvarmer væsken og sender dette ind til varmtvandsbeholderen.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Du skal forventningsafstemme med dig selv, hvad behovet er, hvad mulighederne er og hvor mange penge du vil investere. Først og fremmest er en luft-til-luft varmepumpe udelukkende til mindre boliger. Så selvom dette også er den billigste type varmepumpe, kan den nødvendigvis ikke dække behovet i din bolig.

En luft-til-vand varmepumpe er den næstbilligste type varmepumpe og jordvarmepumpen er dermed den dyreste. Dog er jordvarmepumpen billigere i drift til hverdag, når den først er blevet installeret, sammenlignet med en luft-til-vand varmepumpe. Du kan kun få en jordvarmepumpen, hvis du har havearealet til det. Der skal være et vist antal frie kvadratmeter på din grund, hvor der er mulighed for grave jordslangerne ned – Hvis du ikke har dette, vil en luft-til-vand varmepumpe være den mest kompatible løsning for dig.